'Waar twee olifanten strijden lijdt het gras'

Marc Pennartz

Partner & Coach
Marc Pennartz

Arts en ondernemer, kan dat? Het carrièrepad van Marc levert het bewijs. Na zijn medicijnenstudie werkte hij van 1988 tot 1991 als arts-assistent in het Antonie van Leeuwenziekenhuis en als medisch adviseur van Alarmcentrale EuroCross International. In 1991 werd hij Directeur van Medisch Consult en richtte van daar uit de eerste geprivatiseerde arbodienst in Nederland op.

In het jaar 2000 specialiseerde Marc zich tot bedrijfsarts. Hij nam Top Executive Care over van een collega-arts en is als Managing Partner sinds 2009 actief als (team) coach voor executives in het bedrijfsleven.

Marc ontwikkelde zich tot ‘arts voor vitaliteit’. Hij is tot de dag van vandaag geboeid door en nieuwsgierig naar de mens en zijn gedrag in relatie tot gezondheid. Zijn credo is ‘nieuw inzicht leidt altijd tot persoonlijke groei en ontwikkeling’.

Over Marc

Marc is geboeid door de complexiteit die zich binnen families voltrekt. Als arts en met zijn jarenlange coachervaring werkt hij graag aan oplossingen als de interactie destructief is of zelfs de gezondheid benadeeld. Met zijn persoonlijke, integere en doelgerichte benadering maakt hij het probleem en de vraag helder en haalt hij, daar waar nodig, de angel eruit. De ware intenties komen boven; het onderlinge begrip, respect en vertrouwen wordt hersteld. De gezondheid wordt bevorderd. Vanuit een gezonde en realistische ‘wij – als familie’ worden oplossingen gerealiseerd die door zijn zorgvuldige nazorg een blijvend karakter hebben.